19 Aralık 2021

Palyaço Heinrich Böll Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 19,18 TL
Yazarı: Heinrich Böll
Çevirmen: Ahmet Arpad

Palyaço indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Heinrich Böll olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Palyaço eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Palyaço ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Palyaço TIKLA PDF İNDİR !

Palyaço Yazarı Kimdir ?

Palyaço yazarı Heinrich Böll 'dır. Heinrich Böll yazdığı bu eserle Nobel Edebiyat Ödülü almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Palyaço PDF indir oku

Palyaço indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Palyaço TIKLA PDF İNDİR !

Palyaço TIKLA PDF İNDİR !
Hans Schnier, varlıklı bir ailenin oğlu olmasına karşın meslek olarak palyaçoluğu seçmiştir. Evlenmeye ve doğacak çocuklarını Katolik terbiyesiyle büyütmeye yanaşmadığından, toplum baskısına direnemeyen sevgilisi tarafından terk edilir. Hans bu kayıp yüzünden yıkılır, sanatı bitme noktasına gelir.

Palyaço 1963 yılında yayımlandığında Almanya'da büyük tartışmalara yol açmış, Heinrich Böll din karşıtı olmakla suçlanmıştır. Oysa yazar, İkinci Dünya Savaşı sonrası burjuva toplumunun dar kafalılığı ve çarpık ahlakı yüzünden "ayrıksı" bir bireyin o toplumda kendine yer bulamayışının altını çizer. Palyaçonun maskesi ardında en sarsıcı gerçekleri dile getirir; günlük hayatın acımasızlıklarını, boş kuralları, haksız baskıları okurun yüzüne bir tokat gibi çarpar. Palyaço makyajı, aslında bireyin acılarını, arzularını, umutlarını sakladığı bir maskedir.

Güzel bir söz vardır: hiçbir şey. Hiçbir şey düşünme. Başbakan'ı düşünme, Katolikleri de düşünme. Küvette ağlayan, terliklerine kahve damlayan o palyaçoyu düşün.



Sayfa Sayısı: 256

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları Palyaço TIKLA PDF İNDİR !

27.08.2020

Israrla önerilir

İki büyük savaş yaşamış Alman toplumunun geçirdiği büyük değişimi, toplumsal normlar ve din temelinde eleştiren yazar söylemek istediklerini "aykırı" bir birey olan "Palyaço" Hans Schiner'in gözünden anlatmış.Kitabın sonuna yazdığı sonsözde kitabın yazıldığı ve yayınlandığı yıllarda kitabının anafikri nedeniyle gördüğü tepkiyle, sonsözü yazdığı 1985 yılındaki bakış açısının nasıl değiştiğinden bahsetmiş.Her yönüyle okunası bir kitap ve Heinrich Böll hakkı verilmesi gereken bir yazar.Israrla  önerilir...

Palyaço TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Palyaço, Heinrich Böll

Yorum Gönder