4 Aralık 2021

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 Hüseyin Rahmi Gürpınar Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,5 TL
Yazarı: Hüseyin Rahmi Gürpınar
Çevirmen: Hüseyin Rahmi Gürpınar

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Hüseyin Rahmi Gürpınar olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 TIKLA PDF İNDİR !

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 Yazarı Kimdir ?

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 yazarı Hüseyin Rahmi Gürpınar 'dır. Hüseyin Rahmi Gürpınar yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 PDF indir oku

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 TIKLA PDF İNDİR !

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 TIKLA PDF İNDİR !

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç Hüseyin Rahmi'nin pek çok romanında olduğu gibi ikili bir yapılanma sergiler: Bir yanda eski İstanbul mahalle hayatını yansıtan ve temelde mahallenin kadınları arasında geçen konuşmalardan oluşan renkli tablolar, diğer yanda yazarın öykülediği olay. Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç güncelden nasıl ustaca yararlanılabileceğine dair renkli bir örnektir.

Hüseyin Rahmi Gürpınar (1864-1944) Dönemini ve çevresini romanlarında yaşatıp, genç yaşlarından itibaren geniş halk kitlelerince sevilerek okunmuş Hüseyin Rahmi, edebiyatımızın benzeri az bulunur şahsiyetlerindendir. Kitaplarında İstanbul yaşamının özel inanışları, toplumsal ve ekonomik eşitsizlikler, kadın erkek ilişkileri gibi konular halkın özgün konuşma biçimleri korunarak, çok defa gülünç, bazen hüzünlü olarak işlenir. Romanımıza "mahalli renk" ilk kez onunla girer. Yazarlık yaşamına 1883'te Tercüman-ı Hakikat gazetesinde başlar. 1896'da İkdam gazetesinde roman ve öyküleri tefrika edilirken üne kavuşur. Döneminin en çok okunan yazarı olur. Tüm kazancı yazarlıktan gelir. Bu sayede Heybeliada'da şimdi müze olan köşkünü alır. 1908 Meşrutiyet'inden sonra Ahmet Rasim'le Boşboğaz adında bir mizah gazetesi çıkarır. İlk soruşturmaya böylelikle uğrar. Gazetesi kapanır. İkinci kez Ben Deli miyim? romanıyla mahkemelik olacak ve yine beraat edecektir. Çoğu roman olmak üzere öykü, tiyatro, makale ve eleştiri türünde altmışın üzerinde kitabı bulunmaktadır. Yazarın seçme eserlerine Türk Edebiyatı Klasikleri Dizimizde yer vermeyi sürdüreceğiz.

(Tanıtım Bülteninden)

Editör: Rûken Kızıler

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 TIKLA PDF İNDİR !

21.11.2019

Gülünç mahalle hayatı

Hüseyin Rahmi 'nin kitaplarında genel olarak mahalle hayatını rahatça  ve okura bu durumu sıkmadan aktarabilmesini   seviyorum . Yine bu kitapta bu örneğini kitaba yansıtarak içerisinde de fen ile alakalı bilgiler vermesiyle öğretici niteliğini de ortaya koymuştur.


24.07.2019

Genel Olarak

Günümüz Türkçesine çevrilen bu eser gayet sade ve anlaşılır bir dile sahipti. Tek eksikliğin yeteri kadar virgül kullanılmaması olduğunu düşünüyorum. Çünkü cümlelerin virgülle ayrılmayışı ben de anlam karmaşasına yol açıyordu. Yaşadığı dönemi ve sokak gözlemlerini çok güzel bir şekilde kitabına aktarmış. Kadınların dedikodusu ve bakkalın şikayeti sizi çok güldürecek. Kitabın sıkıcı olan kısmı çok fazla Halley Kuyrukluyıldızı hakkında bilgi vermesiydi. Bunu da yazdığı dönemde insanları bu konuda bilgilendirme amacı olduğunu düşünüyorum. Beklentilerimi karşılamasa da benim severek okuduğum bir kitap oldu. Eski dönemlere bir yolculuk yapmak o döneme ait yaşantıları keşfetmek istiyorsanız okuyabilirsiniz

Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1 TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç-Türk Edebiyat Klasikleri 1, Hüseyin Rahmi Gürpınar

Yorum Gönder