9 Aralık 2021

Kapımızdaki Yabancılar Zygmunt Bauman Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 8,4 TL
Yazarı: Zygmunt Bauman
Çevirmen: Emre Barca

Kapımızdaki Yabancılar indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Zygmunt Bauman olan ve Ayrıntı Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Kapımızdaki Yabancılar eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Kapımızdaki Yabancılar ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Kapımızdaki Yabancılar TIKLA PDF İNDİR !

Kapımızdaki Yabancılar Yazarı Kimdir ?

Kapımızdaki Yabancılar yazarı Zygmunt Bauman 'dır. Zygmunt Bauman yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Kapımızdaki Yabancılar PDF indir oku

Kapımızdaki Yabancılar indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ayrıntı Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Kapımızdaki Yabancılar TIKLA PDF İNDİR !

Kapımızdaki Yabancılar TIKLA PDF İNDİR !

"Kamusal kaygı ve korkuların odak ve çıkış noktaları olagelen televizyon haberleri, gazete başlıkları, politik konuşmalar ve internet tweet'leri bugünlerde "göç krizi"ne referanslarla dolup taşıyor; görünüşe göre Avrupa'yı istila ederek, bildiğimiz, uyguladığımız ve el üstünde tuttuğumuz yaşam şeklinin çöküşü ve ölümüne işaret ediyor. Bu kriz, an itibariyle, kanaat oluşturucuların açtığı insan zihni ve duygularını işgal etme ve tabi kılma yönündeki daimi savaşın politik doğrucu bir tür kod adıdır. Bu savaş alanından yapılan haber yayınının etkisi hakiki bir "ahlaki paniğe" neden olmaya başlıyor.

Ben bu sözleri yazarken, nasırlaşmış bir duyarsızlık ve ahlaki körlükten doğan başka bir trajedi gelip çatmak için pusuda bekliyor. Kamuoyunun, reyting açgözlüsü medya ile işbirliği içinde "mülteci trajedisinden bıkkınlık" noktasına doğru gitgide ve durmaksızın yaklaştığına dair işaretler birikiyor. Boğulmuş çocuklar, aceleyle dikilen duvarlar, dikenli teller, aşırı kalabalık toplama kampları ve göçmenlere baş belası muamelesi etme konusunda birbiriyle rekabet eden hükümetler, kıl payı kurtulma ve güvenlik için seyahatin sinir bozucu tehlikeleri; tüm bu ahlaki rezaletler hiç olmadığı kadar az haber niteliği taşıyor ve gittikçe daha seyrek olarak "haberler"de yer alıyor. Ne yazık ki, şokların kaderi normalliğin rutinine dönüşüyor; kendini tüketen, gözden kaybolan ve unutulma örtüsüne sarılarak vicdanlardan kaybolan ahlaki paniğin rutinine..." (Zygmunt Bauman)

Zygmunt Bauman bu kitabında çağımızın en önemli sorunlarından birini eleştirel bir perspektiften hareketle masaya yatırıyor: Göçmenlik meselesi…

(Tanıtım Bülteninden)

Kapımızdaki Yabancılar TIKLA PDF İNDİR !

29.07.2020

Mültecilere Bakış Açısı

Mültecilik konusunu sosyolojik açıdan derinlemesine inceleyen çarpıcı bir araştırma olan Bauman'ın bu eserini okuyunca konuya ve mültecilere farklı bir perspektiften bakabileceksiniz.

Kapımızdaki Yabancılar TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Kapımızdaki Yabancılar, Zygmunt Bauman

Yorum Gönder