22 Aralık 2021

Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri Ahmet Bican Ercilasun Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 21,0 TL
Yazarı: Ahmet Bican Ercilasun
Çevirmen: Ahmet Bican Ercilasun

Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ahmet Bican Ercilasun olan ve Bilge Kültür Sanat yayınevinin yayınlamış olduğu, 224 sayfalık Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri TIKLA PDF İNDİR !

Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri Yazarı Kimdir ?

Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri yazarı Ahmet Bican Ercilasun 'dır. Ahmet Bican Ercilasun yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri PDF indir oku

Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Bilge Kültür Sanat yayınevi tarafından yayınlanan, 224 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri TIKLA PDF İNDİR !

Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri TIKLA PDF İNDİR !

Dîvânu Lugâti't-Türk sadece bir sözlük değildir. Eski Türk şiirinin en eski kaynaklarından biri, Türk atasözlerininse en eski kaynağıdır. Bu sebeple Dîvânu Lugâti't-Türk, şiirimiz ve atasözlerimiz için vazgeçilmez bir eserdir.

Dîvânu Lugâti't-Türk'te her biri ayrı bir kelimeye örnek olarak verilmiş 142 dörtlük, 95 beyit (toplam 758 mısra), 266 atasözü vardır. Bilim adamları, eserin farklı yerlerindeki bentleri bir araya getirerek şiirleri tespit etmişlerdir. Ercilasun'un tespitine göre eserde, 40'ı dörtlüklerden, 51'i beyitlerden oluşan 91 şiir vardır.

Elinizdeki çalışmada Dîvânu Lugâti't-Türk'teki şiirler ve atasözleri özgün biçimleri ve bugünkü Türkiye Türkçesine aktarmalarıyla verilmiştir. Ercilasun tarafından yapılan şiir aktarmaları da manzumdur. Eserdeki şiirler ilk defa olarak bütün yönleriyle, hem muhteva, hem şekil, hem sanatlar açısından incelenmiş bulunmaktadır.

Çalışmanın inceleme bölümünde Türk şiir ve atasözlerinin kökenlerine de inilmeye çalışılmıştır. Atasözlerinin konu bakımından sınıflandırılmasında ise Matti Kuusi'nin milletlerarası sistemine uyulmuştur. Sistemin Türkçe çevirisi, çalışmanın sonunda ek olarak yer almaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)

Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri TIKLA PDF İNDİR !Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Divanu Lugati't-Türk'teki Şiirler ve Atasözleri, Ahmet Bican Ercilasun

Yorum Gönder