20 Aralık 2021

Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut Ayşegül Çakan Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 7,8 TL
Yazarı: Ayşegül Çakan
Çevirmen: Ayşegül Çakan

Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ayşegül Çakan olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut TIKLA PDF İNDİR !

Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut Yazarı Kimdir ?

Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut yazarı Ayşegül Çakan 'dır. Ayşegül Çakan yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut PDF indir oku

Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut TIKLA PDF İNDİR !

Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut TIKLA PDF İNDİR !

Dede Korkut (tahmini olarak IX-XI. yüzyıl): Oğuzların Bayat boyundan, yarı efsanevi bir bilge ve kendi adını taşıyan destansı hikâyelerin anlatıcısıdır. Hakkındaki bilgiler büyük ölçüde rivayetlere ve Dede Korkut Hikâyeleri'nde yer alan ifadelere dayanır. Hikâyelerinde Oğuzların geleneklerini, yaşantılarını ve çeşitli olaylar karşısındaki tutumunu anlatan Dede Korkut ozanlar piri olarak nitelenmiş, coşkulu bir üslupla aktardığı destanlarında iyiliği, doğruluğu ve erdemli olmayı öğütlemiştir. Sözlü halk edebiyatının ürünü olan destanları yüzyıllar boyunca yaşamış, XV. yüzyılda yazıya geçirilerek günümüze ulaşmıştır.

(Tanıtım Bülteninden)

Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut TIKLA PDF İNDİR !Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Dede Korkut Hikayeleri-Kitab-ı Dedem Korkut, Ayşegül Çakan

Yorum Gönder