4 Aralık 2021

Ayışığında Çalışkur Haldun Taner Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 7,8 TL
Yazarı: Haldun Taner
Çevirmen: Murat Yalçın

Ayışığında Çalışkur indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Haldun Taner olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Ayışığında Çalışkur eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Ayışığında Çalışkur ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Ayışığında Çalışkur TIKLA PDF İNDİR !

Ayışığında Çalışkur Yazarı Kimdir ?

Ayışığında Çalışkur yazarı Haldun Taner 'dır. Haldun Taner yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Öykü türündedir.

Ayışığında Çalışkur PDF indir oku

Ayışığında Çalışkur indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Ayışığında Çalışkur TIKLA PDF İNDİR !

Ayışığında Çalışkur TIKLA PDF İNDİR !
Ayışığında "Çalışkur" yalnız Haldun Taner'in değil, ilk kez 1954'te yayımlandığı göz önüne alınırsa, edebiyatımızın da en özgün ve öncü sayılabilecek öykülerinden. Taner, ince mizahını adeta bir öykü dersi vererek konuşturuyor.

"Bu kuruluş ve belgeleme, herhangi bir edebiyat ürününde sanatçının yazdığıyla sıradan okuyucunun zevk ölçüleri arasındaki büyük farkı bir eğleni havası içinde göstermesiyle tipik ve orjinaldir."
-Behçet Necatigil-

"Modern deneyci bir edebiyat yapıtıdır Ayışığında "Çalışkur". Üstelik Batı edebiyatındaki okunması ve anlaşılması güç deneysel metinlerin aksine inanılmaz derecede eğlencelidir. Ancak ilk başta çok kolay görünen bu metin, farklı okumalara olanak veren ve farklı konulara açılım sağlayan bir çalışmadır. Bu metni okumak, kişinin çevresini saran ideolojik söylemleri de okumasına olanak veren, düşünsel bir alıştırma niteliği taşımaktadır."
Murat Gülsoy-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 100

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Ayışığında Çalışkur TIKLA PDF İNDİR !

06.06.2020

En Önemli Türk Öykü Kitaplarından Biri

Türk öykücülüğünün kilometre taşlarından biri olan bu kitabı bütün edebiyatseverler kitaplıklarında bulundurmalı.


05.08.2019

Öykünün Nasıl Olması ya da Olmaması Gerektiği Üzerine Deneysel Bir Öykü 05.08.2019

Haldun Taner'in, Ayışığında "Çalışkur" isimli öykü kitabı, öykünün üslup ve biçeminin nasıl olması ve/veya olmaması gerektiğini farklı yazım deneyimleriyle gösteren deneysel bir çalışmadır. Öyküde sözcük tasarrufu, dolayımsız anlatımın gücü, açıklama yapmanın gereksizliği gibi öyküye dair bir yığın özellik somut olarak gösterilmektedir. 1950'li yıllarda kent yaşamından, daha doğrusu apartman sakinlerinin yaşamından, düşünüş biçimlerinden bir kesit sunan öykü, modern öykücülüğümüzde önemli bir duraktır. Gerçek olsun olmasın öykünün ilk hâli ile revize edilmiş hâli üzerine verilen tepkiler de memleket insanının ahlaka bakışını, ahlaktan ne anladığını imlemesi bakımından gayet ilginçtir. Hasılı kelam Haldun Taner'in modern Türk öykücülüğünün şahikalarından biri olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. 05.08.2019


19.12.2018

Mükemmel

Haldun Taner inanılmaz bir yazardır. En iyi Türk yazarlardandır. Sebebi ise hem yaratıcılığından hem de müthiş hiciv yeteceğinden gelmektedir. Kitabı okuduğunuzda kesinlikle mükemmel bir yazarla tanışmış olucaksınız. Eğer tanışmadıysanız hemen alın ve okuyun çünkü çok şey kaçırmaktasınız!

Ayışığında Çalışkur TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Öykü
Etiketler; Edebiyat, Türk Öykü, Ayışığında Çalışkur, Haldun Taner

Yorum Gönder