11 Aralık 2021

Annem Belkıs Gündüz Vassaf Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 25,68 TL
Yazarı: Gündüz Vassaf
Çevirmen: Gündüz Vassaf

Annem Belkıs indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Gündüz Vassaf olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Annem Belkıs eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Annem Belkıs ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Annem Belkıs TIKLA PDF İNDİR !

Annem Belkıs Yazarı Kimdir ?

Annem Belkıs yazarı Gündüz Vassaf 'dır. Gündüz Vassaf yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Günlük Anı türündedir.

Annem Belkıs PDF indir oku

Annem Belkıs indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Annem Belkıs TIKLA PDF İNDİR !

Annem Belkıs TIKLA PDF İNDİR !

Gündüz Vassaf'ın kalemiyle annesinin hikâyesi. Öksüz bir Rumeli kızının Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırlarında başlayan hayatı bize gündelik yaşantının unutulmuş pek çok ayrıntısını tanıtarak bilinmeyen evlere misafir ediyor. Osmanlı, Cumhuriyet Türkiye'si ve ABD'de yüzyıla yakın süren çarpıcı bir yaşantının ışığında kadının toplumdaki yeri.



İmparatorluğun son yıllarında Balkanlar'da dindar bir ailenin Türk katliamı öncesi günlük yaşantısı, Yunan işgali altında Anadolu, İstanbul'da tek başına yaşayan bir genç kadının yılları, Robert Kolej'den sonra Dârülfünun'da felsefe öğrenciliği Belkıs Halim'in anılarında birer birer canlanıyor. Genç Cumhuriyet'e alışmanın acı tatlı serüvenleriyle de karşılaşıyoruz. Kitapta Çamlıca Kız Mektebi'nde jambon devrimi, çapkın Kur'an'cılar, İstanbul semalarında atılan kızlı erkekli uçak turları ve tabii başımızdan eksik olmayan gizli polisimiz. II. Dünya Savaşı yıllarında Harvard'da erkekler arasında okuyan bu tek kadının Amerika'nın akıl hastanelerinde yarım asır süren psikologluğu… Soğuk savaş yıllarında Ankara'da Amerikan askerlerinin "beyliği", Moskova'da Türk komünistlerinin ibret verici serüvenleri.



(Tanıtım Bülteninden)

Annem Belkıs TIKLA PDF İNDİR !

14.10.2020

Gündüz Vassaf'a başlamak...

En güzel başlangıçlardan biridir sanırım. Bir yazarın annesini yazması, hele Gündüz Vassaf'ın Belkıs Hamını. Pişman olmayacaksınız.


24.03.2020

Okunmalı.

Bu kitabı 10 yıldan uzun bir zaman önce okumuştum. Osmanlı'nın son yıllarından Cumhuriyet'e, oradan da Amerika'ya uzanan bir yaşamın serüvenini bir solukta okuyabilirsiniz. Özellikle kadın arkadaşlara tavsiye ederim.


27.02.2002

Gündüz Vassaf'ın bu kitabını gerçekten çok beğendim. Çok akıcı. Selanik kökenli olduğumuz için de özellikle ilgimi çekti. Herkese okumasını tavsiye ederim.

Annem Belkıs TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Türk Günlük Anı, Annem Belkıs, Gündüz Vassaf

Yorum Gönder