14 Aralık 2021

68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın Işıl Özgentürk Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 26,25 TL
Yazarı: Işıl Özgentürk
Çevirmen: Işıl Özgentürk

68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Işıl Özgentürk olan ve Cumhuriyet Kitapları yayınevinin yayınlamış olduğu, 302 sayfalık 68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. 68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın TIKLA PDF İNDİR !

68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın Yazarı Kimdir ?

68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın yazarı Işıl Özgentürk 'dır. Işıl Özgentürk yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Günlük Anı türündedir.

68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın PDF indir oku

68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Cumhuriyet Kitapları yayınevi tarafından yayınlanan, 302 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın TIKLA PDF İNDİR !

68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın TIKLA PDF İNDİR !

"Nedir bu bendeki heyecan, yerinde duramama hali?

Evet 1 Mayıs'ta gene Taksim'deyim ve hayatım bir film şeridi gibi gözlerimin önünden akıp geçiyor.

Ve ben kendi kendime mırıldanıyorum: Kendi gençliğime ihanet edemem.

Bunca yıldır gördüklerime, duyduklarıma ve inandıklarıma ihanet edemem.

Ben gencecik bir devrimciyken, grevdeki GAMAK işçisi Şerif Aygün hemen yanıbaşımda polis kurşunuyla öldü. O günün anısına ve Şerif Aygün'e ihanet edemem.

12 Mart askeri darbesi sonrası bu ülkenin en güzel insanları polis kurşunuyla, idam edilerek öldürüldü. Onlara ve anılarına ihanet edemem.

Ölüm orucunda ölen Sevgi Erdoğan'ın ölüme bir kala gözlerinde gördüğüm umut ışıltısına ihanet edemem.

Diyarbakır'da film atölyesi yaptığımda, gecenin anlamını 'korku' olarak tanımlayan ve kurşun seslerini duymamak için sürekli şarkı söyleyen öğrencimin o şarkısına ihanet edemem.

5 yaşında, elinde çiçeklerle tutuklu babasını Davutpaşa Kışlası'nda görmeye giden, kızıma ihanet edemem. Yıllardır kayıp çocuklarını bekleyen Cumartesi Anneleri'ne, Berfo Ana'ya ihanet edemem.

Bu ülkenin dağlarına, denizlerine, ovalarına, akarsularına ihanet edemem. Bu kitap yaşadıklarıma ortaklık eden tüm dostlarıma, kardeşlerime adanmıştır."

(Tanıtım Bülteninden)

68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın TIKLA PDF İNDİR !68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Türk Günlük Anı, 68 Yılında Ondokuz Yaşındaysan Hep Ondokuz Yaşındasın, Işıl Özgentürk

Yorum Gönder