25 Kasım 2021

Venedik'te Ölüm Thomas Mann Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 11,05 TL
Yazarı: Thomas Mann
Çevirmen: Thomas Mann

Venedik'te Ölüm indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Thomas Mann olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Venedik'te Ölüm eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Venedik'te Ölüm ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Venedik'te Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

Venedik'te Ölüm Yazarı Kimdir ?

Venedik'te Ölüm yazarı Thomas Mann 'dır. Thomas Mann yazdığı bu eserle Nobel Edebiyat Ödülü almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Venedik'te Ölüm PDF indir oku

Venedik'te Ölüm indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Venedik'te Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

Venedik'te Ölüm TIKLA PDF İNDİR !
20. yüzyılın en büyük Alman romancısı Thomas Mann'ın yazarlık yaşamında, Buddenbrooklar, Büyülü Dağ ve Doktor Faustus gibi büyük romanların yanı sıra Venedik'te Ölüm'ün de benzersiz bir yeri vardır. 1929'da Nobel Edebiyat Ödü­lü'ne değer görülen Mann, I. Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde yayınlanan Venedik'te Ölüm adlı bu uzun öyküsünde, 'sanatçının trajik çıkmazı'nı işler: Yorucu bir çalışmanın ardından gerilimlerinden kurtulmak için Venedik'e giden ünlü yazar Aschenbach, genç Polonyalı Tadzio'nun olağanüstü güzelliği karşısında büyülenir. Salgın hastalık kenti sarınca da, tutkularına yenilerek ölüm isteğine teslim olur. Aşk ve ölüm simgeleri, Mann'ın yazarlık yaşamında bir dönemi kapayan bu yapıtın derin duyarlılığının temel öğelerini oluşturur. Güzellik, belki de sanat, yaşamı yok edici bir işlev yüklenir. Luchino Visconti'nin sinemaya da uyarladığı bu ölümsüz romanı, Behçet Necatigil'in ölümsüz çevirisiyle sunuyoruz.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 116

Baskı Yılı: 2016


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 85

Baskı Yılı: 2007


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları Venedik'te Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

22.10.2020

Çeviri

Çeviri fevkalede...


10.10.2020

Ustaca bir bakış

Usta bir kalemden güzele duyulan hayranlığın dile getirimi gibi kitap. Kısa olasına karşılık etkisi büyük.


03.05.2015

Bir sanatçının gözünden güzelliğin tasviri.

Güzelliği merkez alarak Thomas Mann Sanat nedir? Sanatçı nedir? sorularına cevap aramak amacıyla yazılmış bir roman. Fakat bununla birlikte tasvirleri o kadar iyi ki kalemini mükemmeliğe ulaştırmış. Çok beğendim. Çok akışkan, polisiye roman tadında kitap değil.Durağan.Sade ve yalın.Fakat tasvirleri okurken Thomas Mann´a hayran kalacaksınız..
Şöyle mükemmel bir analiz de yapmış:

ÿ"Başka maksatlarla yapılsa korkaklık işareti diye kınanacak hareketler, ayaklara kapanmalar, yalvarmalar, yeminler, ricalar, niyazlar, kulluklar, kölelikler, bütün bunlar aşka bir aşağılama düşürmüyor, aksine bunlar yüzünden övgüler alıyordu.ÿ"

Venedik'te Ölüm TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Venedik'te Ölüm, Thomas Mann

Yorum Gönder