29 Kasım 2021

Matmazel Noralya'nın Koltuğu Peyami Safa Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,8 TL
Yazarı: Peyami Safa
Çevirmen: Zafer Yılmaz

Matmazel Noralya'nın Koltuğu indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Peyami Safa olan ve Ötüken Neşriyat yayınevinin yayınlamış olduğu, 319 sayfalık Matmazel Noralya'nın Koltuğu eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Matmazel Noralya'nın Koltuğu ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Matmazel Noralya'nın Koltuğu TIKLA PDF İNDİR !

Matmazel Noralya'nın Koltuğu Yazarı Kimdir ?

Matmazel Noralya'nın Koltuğu yazarı Peyami Safa 'dır. Peyami Safa yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Matmazel Noralya'nın Koltuğu PDF indir oku

Matmazel Noralya'nın Koltuğu indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ötüken Neşriyat yayınevi tarafından yayınlanan, 319 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Matmazel Noralya'nın Koltuğu TIKLA PDF İNDİR !

Matmazel Noralya'nın Koltuğu TIKLA PDF İNDİR !

Karşılaştığı bir takım olağanüstü olayları benimsediği materyalist ve pozitivist felsefenin ilkeleriyle açıklayamayan, şüphe, tereddüt ve bunalımlar içinde kıvranan Ferit, tıp fakültesini bırakıp felsefe bölümüne geçen fakat içinde bulunduğu mütereddit ruh hali sebebiyle buraya da düzenli olarak gitmeyen bir üniversite öğrencisidir. Ferit, Yüksekkaldırım'da içinde birbirinden garip insanların yaşadığı bir pansiyonda kalmaktadır. Pansiyonda kaldığı altı gün bo­yunca karşılaştığı olağanüstü olaylar ve kız arkadaşı Selma ile arasında geçen tartışmalar, ciddi bir psikolojik bunalımdan geçen Ferit'in durumunu daha da kötüleştirir. Pansiyonda tanıştığı Aziz, bu sıkıntılı günlerinde Ferit'in en büyük destekçisi olur. Teyzesinin gizemli bir şekilde ölümü ile yüklü bir mirasa kavuşan Ferit, yaşadığı travmayı atlatabilmek için Aziz'in tavsiyesiyle Ada'da bir ev kiralar. Bu ev bir yıl önce ölmüş, gizemli bir kadın olan Matmazel Noraliya'ya aittir. Peyami Safa'nın, kaleme aldığı romanları içinde en fazla beğendiğini ifade ettiği romanı Matmazel Noraliya'nın Koltuğu, anlatım tekniği ve olay örgüsü bakımından bütün eleştirmenlerce Türk edebiyatının en ciddi psikolojik romanı olarak kabul edilmektedir.

(Tanıtım Bülteninden)

Matmazel Noralya'nın Koltuğu TIKLA PDF İNDİR !

03.11.2020

Psikoloji bir roman severlere

Ana karakterin geçirdiği ciddi buhranı, yazar öyle güzel yansıtmış ki... Peyami Safa'nın kendine has üslubuyla yazdığı bir romanda olması gerekenleri çok güzel bir şekilde taşıyor.


02.10.2020

Peyami Safa'nın bir nefeste okunan romanı

Bu kez klasik Peyami Safa tarzı ağır ilerlemiyor roman, aksine dinamik sürükleyici ama değişmeyen bir şey var ki, farklı ve renkli karakterlerin psikolojik tasvirleriyle anlatımı aynı lezzeti tattırıyor okuyucuya..


06.04.2019

pişman olmayacaksınız

Açıkçası Peyami Safa ile tanışana kadar Türk yazarlardan ziyade yabancı yazarlara yönelme eğilimindeydim.Sorgulamalar,insan psikolojisi,varoluş sancılarını sanki yeterince iyi veremiyorduk da taklit ediyorduk ama bir hocam vesilesi ile Peyami Safa okumaya başladım ve şimdiye kadar nasıl gözden kaçırdığımı sorgulayıp durdum.Maddi ile maneviyi,doğaüstü ile sıradanı,duygu ile düşünceyi birbirinde eriterek insanı düşünmeye ,anlamaya,bir şeylere daha derin bakmaya zorluyor sanki...Ben farklı düşüncelere de eğilmeyi ve köşelerimi törpülemeyi biraz da Peyami Safa'ya borçlu olduğumu düşünüyorum bu nedenle özelikle benim gibi bir miktar ön yargı ile yaklaşanlar başta olmak üzere herkese Peyami Safa'yı ve onun zirvesi olduğunu düşündüğüm bu kitabı öneriyorum.

Matmazel Noralya'nın Koltuğu TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Matmazel Noralya'nın Koltuğu, Peyami Safa

Yorum Gönder