23 Kasım 2021

Kör Baykuş Sadık Hidayet Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 7,8 TL
Yazarı: Sadık Hidayet
Çevirmen: Sadık Hidayet

Kör Baykuş indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Sadık Hidayet olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Kör Baykuş eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Kör Baykuş ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Kör Baykuş TIKLA PDF İNDİR !

Kör Baykuş Yazarı Kimdir ?

Kör Baykuş yazarı Sadık Hidayet 'dır. Sadık Hidayet yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Kör Baykuş PDF indir oku

Kör Baykuş indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Kör Baykuş TIKLA PDF İNDİR !

Kör Baykuş TIKLA PDF İNDİR !

Kör Baykuş 1977'de Behçet Necatigil'in unutulmaz çevirisiyle Varlık Yayınları'ndan çıkmıştı. Philippe Soupault'nun "Yirminci yüzyılın düşlemsel edebiyatında bir başyapıt", Andre Breton'un ise "Başyapıt diye bir şey varsa o da budur" sözleriyle nitelediği bu kült romanı, yine Necatigil'in çevirisinden, Necatigil'in "önsöz"ü ("Türkçede İran Edebiyatı ve Doğumunun 75. Yılında Sadık Hidayet") ve Bozorg Alevi'nin "sonsöz"ü ("Sadık Hidayet'in Biyografisi") ile sunuyoruz.

Kör Baykuş TIKLA PDF İNDİR !

17.04.2020

Gölgemle konuşmam.

İnsanın başının döndüğünü hissettiren, ilginç ve beni yoran  bir kitapdı. İçinde yaşadığı birçok duygunun keşmekeşinden kurtulamaması, bütün hayatını zorlaması ve bir yandanda haz alması..


10.02.2020

kör baykuş

Kör Baykuş romanını okumak isteyenlerin ilk olarak yazarın hayatını iyi bilmeleri gerekiyor o yüzden Sadık Hidayet kimdir diye başlamak lazım . Yazarımız Tahran'da  doğmuş ve İran Edebiyatı'nın en iyi psikoloji roman yazarlarından birisidir , dikkat  çekici bir hayat öyküsü var .  Fransız Lisesi'nde okumuş sonra Avrupa'ya gitmiştir . Mühendis olmak  istemiş vazgeçmiş ülkesine gelmiş ve memurluk yapmıştır . Fakat ülkesinde yapamamış ve Hindistan'a gitmistir ,. Yazarımız dönemin şartlarını gözönünde bulundurursak (1903 /1951) depresif bir ruh haline sahiptir . Sadık Hidayet için doğunun Kafka'si diyebiliriz . Sadık Hidayet İran'ın gittikçe dindarlaşan bir toplum olmasından rahatsız olmus  ruhban sınıfının yaygınlaşmasına karşı gelmistir , yazmış olduğu Hacı Aga kitabında da bunu dile getirmiştir . Ben yazarın hayatını araştırırken biraz Kafka'yi gördüm biraz da Stefan Zweig 'i gördüm . Yazarın yaşadıkları , içinde bulunduğu toplum onu içten içe kemirmiş  onu içinden çıkılamaz bir depresif ruh haline sokmustur ve bu yüzden koyu bir afyon tiryakisi olmuştur. İki kez intihar girişiminde bulunmuştur. 1951 tarihinde evine kapandı. Havanın çıkacağı tüm delikleri kapatmış , gaz musluğunu sonuna kadar açmış evine gelen arkadaşı onu mutfakta yerde yatar halde bulmuş . Sadık Hidayet bu intiharı için çok güzel giyinmiş ve traş olmuştu. Kafka gibi ölmeden önce eserlerini yakmıştı ve bunlarda kül olmuş şekilde yanı başında duruyordu.
.
.
Lakin tek korkum: Yarın ölebilirim kendimi tanıyamadan.  Çok sessizce katlanılan bir acının ifadesidir Kör Baykuş . Romanda zaman ve mekan kavramı yoktur , biz daha çok  karakterin zihnini görüyoruz, o yüzden kısa olmasina rağmen sindirilerek okunması gereken bir roman . Kitap yüreğinde ağır bir yükü olan , karanlikta kalmış , acılar içinde olan birinin karanlık , üzücü düşüncelerini anlatır , bazen bu düşünceler korkutucu olur . Romanda düşler ve gerçekler bir aradadır . Anlatıcı bir afyon tiryaksidir , bu yüzden anlattığı olaylarda gerçek ve düş birbiri içinde akıp gider.  Yani biz birazda yazarın ruh halini görüyoruz bu kitapta . Yazar İran'daki  dini elitleri modernist bir bakış açısı ile eleştirir.


08.01.2020

Okuduğum en kalın roman

Bir çok roman okudum, bir çoğundan etkilendim. Hiç birinden Kör Baykuş kadar etkilenmedim sanırım. İçime işleyen melankoliden uzun zaman kurtulamadım. Herkesin sevdiği bir tarz vardır benim ki psikoloji ve Kör Baykuş okuduğum en iyi psikoloji kitabıydı desem abartmış olmam sanırım. Okumayanlara gelende depresif dönemlerde okumayın tavsiyesi verilir. Ben tam tersini söylüyorum; depresif bir dönemde okuyun. Yazarın ruh halini, bakış açısını, fikirlerini çok daha iyi anlarsınız. Sizi çok daha ağır depresif ruh haline sokar evet ama Sadık Hidayeti anlamak için buna değecektir. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, Sadık Hidayet dev bir yazar ve karakter. Hayat öyküsü de bilinmeye değer.

Kör Baykuş TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Kör Baykuş, Sadık Hidayet

Yorum Gönder