30 Kasım 2021

Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana Yaşar Kemal Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 19,5 TL
Yazarı: Yaşar Kemal
Çevirmen: Yaşar Kemal

Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Yaşar Kemal olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana TIKLA PDF İNDİR !

Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana Yazarı Kimdir ?

Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana yazarı Yaşar Kemal 'dır. Yaşar Kemal yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana PDF indir oku

Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana TIKLA PDF İNDİR !

Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana TIKLA PDF İNDİR !
.Bir Ada Hikayesi dörtlüsü, savaşlardan, kırımlardan, sürgünlerden arta kalan insanların, Yunanistan'a gönderilen Rumların boşalttığı bir adada yeni bir yaşam kurma çabalarını konu alır. Umut romanın baş kahramanıdır.

Lozan'da alınan mübadele kararıyla, Rumlar Yunanistan'a gönderilmiş ve savaşlarda yerini yurdunu yitirmiş insanların Ege'deki bu adaya yerleştirilmelerine karar verilmiştir. Adanın kaderi Poyraz Musa'nın gelişiyle değişir. Adaya sığınan çeşitli kökenlerden insanlar, Poyraz Musa'nın desteğiyle yaşadıkları bütün acılara karşın mutlu ayakta tutarak yeni bir yaşamın filizlerini yeşertirler.

'Yaşar Kemal çağdaş dünyanın en büyük anlatıcılarından biridir. Onu okumak yaşamın kendisini anlamaktır. O, korkusuz bir kahraman gibi yazıyor.'
-John Berger-

'Yaşar Kemal Homeros'tan bu yana gelen en eski gleneksel anlatıcıdır. Başka bir sesi olmayan bir halkın sesidir.'
-Elia Kazan-

'Yitirdiğimiz anlatım geleneğini ne mutlu ki Yaşar Kemal bumuş. Tarihi ve politikayı altüst ederek yirmibeş - otuz yüzyıl sonra Yunanlı ozan (Homeros) susmuş ve söz sırası Troyalı ozana (Yaşar Kemal) geçmiştir.'



Sayfa Sayısı: 328

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana TIKLA PDF İNDİR !

11.09.2020

Bir Ada Hikayesi dortlemesi

Soluksuz okuduğum bir roman.Bir ada hikayesi serisi.


11.06.2020

Yaşar KEMAL'le aynı ülkede yaşamak ne kadar gurur verici

İlk önce şunu yazmak istiyorum tekrar tekrar,"Yaşar Kemal'le aynı ülkede yaşamak ne mutlu bize, ne kadar gurur verici. "Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana, Ada dörtlemesinin ilk kitabı, muazzam bir roman, kesinlikle bir edebiyat olayı.Savaşları, kırımları, sürgünleri, yarım kalmış hikayeleri ve her şeye rağmen UMUT'u doğayla maviyle tarihle harmanlayarak anlatan destansı muhteşem bir roman. Hele o doğa tasvirleri... Tasvirleri o kadar güçlü ki; okurken sanki okumuyormuşsunuz da sanki bir doğa belgeseli izliyormuşsunuz gibi oluyorsunuz. Anlatımı o kadar güçlü ki, sanki bir türkü dinler, sanki bir şiir okur gibi  sayfaları arasında hüzün dolu bir zamanda  yolculuğa çıkıyor gibi hissediyorsunuz.Kısacası Fırat Suyu Kan Akıyor  Baksana romanında Büyük Ozan, "İnsan kalabilmek zor zanaattır belki ama insan kalabilmek UMUTLU , ONURLU her şeydir." diyor. Son olarak tekrar tekrar, hiç bıkmadan aynı şeyi hissederek yazıyorum:Yaşar Kemal'le aynı ülkede yaşamak ne kadar gurur verici, ne mutlu bize.


10.12.2019

Harika

Mutlaka okunması gereken bir kitap

Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Bir Ada Hikayesi 1- Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana, Yaşar Kemal

Yorum Gönder