23 Eylül 2023

Soytarı Gülmez Sırıtır Mehmet Ali Kılıçbay Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 21,6 TL
Yazarı: Mehmet Ali Kılıçbay
Çevirmen: Mehmet Ali Kılıçbay

Soytarı Gülmez Sırıtır indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Mehmet Ali Kılıçbay olan ve İmge Kitabevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Soytarı Gülmez Sırıtır eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Soytarı Gülmez Sırıtır ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Soytarı Gülmez Sırıtır TIKLA PDF İNDİR !

Soytarı Gülmez Sırıtır Yazarı Kimdir ?

Soytarı Gülmez Sırıtır yazarı Mehmet Ali Kılıçbay 'dır. Mehmet Ali Kılıçbay yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Soytarı Gülmez Sırıtır PDF indir oku

Soytarı Gülmez Sırıtır indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İmge Kitabevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Soytarı Gülmez Sırıtır TIKLA PDF İNDİR !

Soytarı Gülmez Sırıtır TIKLA PDF İNDİR !
Geçiciliğini, hatta hiçliğini veya hiç olmamışlığını anlayan ve kavrayan varlık olmanın çelişkisinden kurtulabilmek için, insan kendini sabitleştirdiği matematik bir denklem kurar ve bu denklemin bütün değişkenlerini sabit saydığı kendi varlığına ve varoluşuna göre konumlandırır. Adeta kendiyle satranç oynayan ve kendi tarafını hep kazandıran yalnız oyuncunun durumunda olduğu gibi.

Sonuçta insan ötekine güler, kendine ağlar. Ama bu iki konum, sadece görünüşte zıttır. Bu sanal zıtlık, aynı çemberin üzerinde oluşan ters yöndeki hareketten kaynaklanmaktadır. Ve bu zıt yönlü, ama güzergahı aynı iki hareket iki kez kesişmektedir. Birinci zirve ve kesişme ölüm esnasında, yani sanal gerçekliğin hakikatle buluşması sırasında meydana gelir. Diğer zirve ve kesişme noktası, birincisiyle 180 derecelik açı yapan bir noktada bulunmaktadır. Burası gülerken ağlanan noktadır veya gülüşün yoğunlaşmasının ağlayışa dönüştüğü noktadır. "Öteki"nin başına gelen herhangi bir "olağandışılığın" (örneğin düşme gibi), "benim" başıma gelmemiş olmasından ötürü yaşanan komiklik duygusunun giderek yoğunlaşmasıdır. "Bu sefer de kurtuldum"un rahatlığı nın "ya bana da olursa!" rahatsızlığına dönüşmesidir.



Sayfa Sayısı: 192

Baskı Yılı: 2004


Dili: Türkçe
Yayınevi: İmge Kitabevi Soytarı Gülmez Sırıtır TIKLA PDF İNDİR !Soytarı Gülmez Sırıtır TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Soytarı Gülmez Sırıtır, Mehmet Ali Kılıçbay

Yorum Gönder