30 Nisan 2022

Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,1 TL
Yazarı:
Çevirmen:

Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 176 sayfalık Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler Yazarı Kimdir ?

Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler yazarı 'dır. yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler PDF indir oku

Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 176 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Suvarnabhāsa Sūtra Sanskrit dilinde yazılmış Buddhist sūtra metinleri arasında en önemlilerinden biridir, "Dokuz Dharma" olarak adlandırılan grubun içinde yer alır ve ""Altın Işık Sūtrası"" anlamına gelir. Mahāyāna Buddhizmi'nin başlıca eserlerinden biri olan Suvarnabhāsa Sūtra Orta Asya'da Buddhizm inancını benimseyen toplumlar arasında yayılmıştır. Uygurlar 10. yüzyıldan beri Suvarnabhāsa Sūtra'yı tanırlar, eser Altun Yaruk Sudur adıyla Uygur diline çevrilmiştir. Hotan, Afganistan, Kızıl, Turfan, Niya, Dandan Uilik, Shanshan, Dunhuang gibi pek çok yerde bulunan Sanskrit el yazmaları Orta ve Doğu Asya kültürünü belirlemede hayati rol oynamıştır. Suvarnabhāsa Sūtra Uygur, Tibet ve Hotan dillerinden başka, Çin, Moğol, Soğud,Tangut dillerine de çevrilmiştir.

(Tanıtım Bülteninden)

Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Suvarnabhasa Sutra - Altın Işık Sutras - Hasan Ali Yücel Klasikler,

Yorum Gönder