26 Aralık 2021

Murphy Samuel Beckett Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 17,5 TL
Yazarı: Samuel Beckett
Çevirmen: Uğur Ün

Murphy indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Samuel Beckett olan ve Ayrıntı Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Murphy eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Murphy ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Murphy TIKLA PDF İNDİR !

Murphy Yazarı Kimdir ?

Murphy yazarı Samuel Beckett 'dır. Samuel Beckett yazdığı bu eserle Nobel Edebiyat Ödülü almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Murphy PDF indir oku

Murphy indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ayrıntı Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Murphy TIKLA PDF İNDİR !

Murphy TIKLA PDF İNDİR !
Mruphy, bir Beckett anti-kahramanı. Belli bir eğitimden geçmiş. İrlandalı. Yalnız, edilgen ve tekbenci. Bir işte çalışmıyor. Tek mutluluğu sallanan bir koltuğa kendini çırılçıplak bağlamak, iç dünyasına çekilip orada yolculuklara çıkmak... Celia, Murphy'ye aşık. Fahişe. Bedensel bir aşkla sevilen ve dış dünyaya ait olduğu için Murphy'nin reddetmek istediği bir kadın... Mruphy peşini bırakmayan dış dünyadan kaçarken, sığındığı akıl hastaları tarafından da dışlanır... Kitabın traji-komik öyküsü bu merkezi çelişki etrafında gelişir. Descaretes'in 'ruh-beden' ikiliğinden etkilenen Beckett, bu ilk romanında, ruhla bedenin, iç dünyayla fiziksel dünyanın kaynaşma zorunluğundan uzakta, bir arada yaşayabileceğini göstermek ister. Doğu mistisizminden hareketle, bedenin, ait olduğu fiziksel dünyada asla tam özgür olamayacağı, gerçek özgürlüğün düşüncelerde yaşanabileceği fikrini ana izlek haline getirir. Bu anlamda, Murphy Beckett'in daha sonraki romanlarında sadece düşünerek ve konuşarak, sözcük üreterek, dili kullanarak var olabilen anti-kahramanlarının ilk örneğidir... Murphy karamsarlıktan alaya, komikten traji-komiğe, hayatın ruhsal ve fiziksel alanlarını kapsayan izlekleriyle tüm yaşamın deliliğini veya insanın insanlığını seslendirerek eğlenen bir roman. Düşünmek veya düşünmemek isteyenlere... insanlara...



Sayfa Sayısı: 178

Baskı Yılı: 1999


Dili: Türkçe
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Murphy TIKLA PDF İNDİR !

11.04.2016

çeviri

Çevirinin çok iyi oludğunu iddia edemem lakin bu kadar ağır eleştirileri hak etmiyor.Güvenlik görevlisi yerine GG yazılmışsa nolmuş yani?Güvenlik görevlisi olduğunu anladın mı?Anladın.Demek ki çeviride bir kusur yokmuş.


01.07.2015

çeviri eleştirileri üzerine

öncelikle çevirmen bu kadar aşağılanmayı hak etmiyor. bir arkadaş güvenlik görevlisi yerine GG yazıldığı için şikayetçi. kitabın orijinal ingilizce çevirisinde de the civic guard diye geçer ve ardından CG diye kısaltılmıştır. diğer biri ´türkçe´nin ahengini´ bilmemekle suçlamış çevirmeni ve ardından cümlelerin tat vermediklerini dile getiriyor. yeryüzünde yazılmış belki de en iyi kitaplardan birinden zevk almayan birileri için daha fazla konuşmaya değmez. teşekkürler uğur ün bu muazzam çeviri için, beckett´e diyecek bir şey yok (gelmiş geçmiş şüphesiz en iyi yazar).


01.10.2014

kötü çeviri

ayrıntı, bunu yapma artık. lütfen türkçe´nin ahengini bilen birileri yapsın çevirilerinizi. yayın seçkiniz ne kadar güzel ise çevirmen seçimleriniz de o kadar kötü. mantıklı cümle kurunca iş bitmiyorÿ; bu bir edebiyat sanatı. çeviri yapmak da bu sanatın bir parçasıÿ; seçtiğiniz çevirmenler maalesef edebiyat sanatına vakıf değiller. çeviri yaptıkların dilin ahenginden bir haberlerÿ; cümleler birbirini karşılıyorlar mı: karşılıyorlar evet, ama bu okunabildikleri, tat verdikleri anlamına gelmiyor.

Murphy TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Murphy, Samuel Beckett

Yorum Gönder